27.04.12 г.

WOMEN'S PARTY






Здравейте дружки,
Не че кой знае колко съм ви липсвала (в това огромно блогово простанство), но все пак да напомня за себе си. ..... Работата ми е доста напрегната в момента и не ми остава време за картички. Подготвям изпращане на бъдещи първокласници и само колегите са способни да разберат какво коства това на един учител, така че няма да ви занимавам с подробности около събитието. Само споделям, че бях на ръба да се откажа и от неговото организиране, поради огорчението ми от някои родители, които изказаха остроумното мнение че " какво толкова сме гледали децата им 4 години ....." , но не се сърдя на хората работещи само с цифри и още повече в левова равностойност. На тях всичко от рода на въображение, талант, креативност, творчество им тооооолкова чуждо. А една детска учителка, ако не е такава и не е запазила детското у себе си - отпиши я!
Та така, за 24 години стаж по професията, доста народ си е показал невежеството, затова нямам намерение да падам на тяхното ниво, особено на такива, чиито речник съдържа 5 заучени фрази и 10 клишета .
За кой ли път ще покажа ,че съм призвана да бъда такава и че си върша работата, напук на хорската простотия!
Извинете за лиричното отклонение!
Тази мадамка, на картичката, ми е много на сърце и се оказа, че не само на мен! Поръчаха ми я специално за едно женско парти, дано са зарадва получателката. Аз не си падам много по шопинга и по- скоро ме изнервя, отколкото успокоява. Моето пазаруване се състои в гледане на витрините. Харесвам на манекена, влизам, събличам го (хихихихи), давам парите и бягам. Мразя да меря, да се потя в кабинките, да обикалям, за да намеря нещо, което е между закачалките. Моята терапия - това са картичките. Поне засега. Знам, че това е само временно, защото моите страсти се сменят на по 4-5 години. Така че, очаквайте неочакваното.


Прегръдки на всички и да си починете хубаво тези четири дни!!!!!!


Предизвикателства:



16 коментара:

  1. Много свежарска картичка :). А за другото - не им обръщай внимание, проблема е в тях. Аз те разбирам, защото ще имам първокласник и виждам какви усилия полагат нашите госпожи, и пак винаги има недоволни. Моят син е нетърпим, другите деца и те на са по-добри, жените полагат страшни усилия, за да ги укротяват и научат на нещо, затова съм много благодарна. Хубаво е да има хора като теб, които с желание и любов си вършат работата. Пожелавам ти успех :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, Ири! Коментара ти ме стопли! Малко са реалистите като теб!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Ето те и теб! И сега разбирам защо те нямаше толкова дълго. А тази мадама наистина е страшно готина и ти си успяла да ни я представиш в една свежа, пролетна светлина! Браво! И знаеш ли, обичам шопинга, но сега, вглеждайки се отново в картичката ти и прочитайки твоите думички, се замислих, че не бих се отказала от един шопинг из хоби-магазини, да речем. И ей така да понапълня с разни шарени хартийки, печатчета, двъжки и други красоти, много, много торби!
    За родителите, които не оценяват вашите усилия, ми се иска да ти кажа "Не им обръщай внимание!", но знам колко трудно е да го направиш, защото няма как техните думи и отношение да не те засегнат поне малко. Особено след като знаеш колко труд и усилия полагаш, за да се грижиш за децата им!

    ОтговорИзтриване
  4. Не се натъжавай заради хорската простотия, мила...Както има много реалисти, благодарни родители, така и такива, дето не виждат по-далеч от носа си. Детенцето ми е малко ( в ясла е), но е толкова палава и инатлива, че не ми се мисли каква ще стане като попорастне :), Със сигурност аз съм отговорна за това й поведение...
    Като гледам и другите деца, които са по-палави от нея... знам, че на лелките и възпитателките не им е изобщо лесно, а на тези от по горните групи... въобще не им завиждам. Таааа напълно ми е ясно, че след родителите възпитателките в детската възраст най-вече оказват влияние върху израстването на детето в социален аспект. И подобни изказвания не отиват на един интелигентен човек, какъвто би трябвало да е един родител.

    ПП: Да не забравя... картичката ти е много свежарска, прекрасно начало за деня ми :*

    Гушшшш

    ОтговорИзтриване
  5. Тони, благодаря ти за коментара и подкрепата! А за крафтър шопинга....нещата изглеждат по друг начин. Обичам гооооо!

    ОтговорИзтриване
  6. Нуши, благодаря и на теб, мила моя!Наистина е трудно в това забързано ежедневие да накараме родителите да отделят време в будната част на денонощието да бъдат съпричастни към проблемите и възпитанието на децата си!И като нямат физическата възможност, поне да проявяват уважение и толерантност към тези, в чийто ръце оставят най- свидното си!Много хора ни приемат като даденост, като част от интериора в детското заведение, а не като човешки същества! Благодаря ти, още веднъж!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Много сладка мадамка и много ми харесват тези ментови цветове! Що се отнася до учителската професия, лично аз много я уважавам, но най-вече уважавам хората, които наистина я чувстват като призвание, а не просто като професия! Оценявам я много, когато видя например как учителката от детската градина на дъщеря ми показва упражнения от йога за сутрешна гимнастика и като видя 20 сладурести хлапета в поза 'кошничка' - тоооолкова са сладки и така усърдно искат да направят това, което госпожата им показва. Оценявам и как им подготвят тръжествата - винаги с такова желание, сякаш им е за първи път.

    ОтговорИзтриване
  8. Valchen, щастливки са учителките на дъщеря ти, че оценяваш усилията им. Но няма как да е иначе, ти и всички творящи в някаква област знаете какво е да влагаш творчество, усилие и сърце в нещо. Да не говорим за деца. Най - коравото парче глина, което трябва да омесиш с любов и търпение! Благодаря ти за коментара!

    ОтговорИзтриване
  9. Включвам се и аз Делянке към коментарите на останалите. Може ли без мен , нали и аз съм учителка. Въпреки, че работя с големи ученици , напълно те разбирам. За съжаление родителите и на по- големите деца имат същото отношение към учителите, дори по- грубо и неприятно. Важното е , че не падаш духом, че си запазила креативността си въпреки неприятностите с тези родители и ангажираността около изпращането на бъдещите първокласници. И всъщност не мисли за оценката на родителите на децата, а тази на бъдещата им учителка в 1 клас. Сигурна съм, че тя ще бъде очарована от учениците, които ти си подготвила с толкова любов и старание.
    А когато отворих блога ти и видях картичката просто възкликнах: "Охоооо много е яка:))))" Грабнаха ме цветовото съчетание и прекрасните цветя.

    ОтговорИзтриване
  10. Morgiana, да, не падам духом, защото не мога да си представя ден, в който да не вложа нещо от себе си. Жалкото е това, което виждам у новите учителки, които излизат от училищната скамейка....Никаква мотивация, никакъв хъс за работа.....Боли ме за българското образование!!!!Невежеството и нежеланието да вложиш нещо от себе си, граничи с нулата! Всички търсят материалната облага - за разлика от нашето поколение! Но пък, може би са прави......Сиренето е с пари, както казват.....

    ОтговорИзтриване
  11. Делянка, много сладурка картинка, наистина ;-) А в твоята картичка е още по-сладка. Много свежи и същевременно нежни нюанси и детайли си използвала.
    Благодаря ти за участието в Крейзито!

    ОтговорИзтриване
  12. Защо си мислиш,че не си ни липсвала?Твоите картички винаги са били много интересни за мен.А поднесени с една позиция и изказано мнение по въпрос който те вълнува ме е възхишавало!Всички хора сме различни и аз лично съм се опитвала и/все още го правя/да приемам хората каквито са,без това да ми влияе лично!желая ти успешно изпращане на първолаците и ще очаквам снимки ит тържеството!Поздрави:)

    ОтговорИзтриване
  13. Като ,че ли забравих да кажа колко ми хареса картичката ,много свежа като току що раззеленено дърво!

    ОтговорИзтриване
  14. Love the greens and beautiful flowers! Thanks for joining Dutch Dare Card Challenges this week!
    Chantal

    ОтговорИзтриване
  15. Lovely card thank you for joining us this week at Dutch Dare
    Love Jan
    xx

    ОтговорИзтриване

Харесахте ли си нещичко?
Ще се радвам, ако споделите!
Hello and thank you that you're here :) Here is the place to say something for me and my blog,or just Hi :)
Thanks everyone :)