27.06.12 г.

ЗА БЛАГОДАРНОСТТАЗдравейте отпочиващи, отдадени на летните забавления и емоции  Картичкофеи!
Представям ви две картички за "Благодаря", които направих наскоро!
Исках да са нежни, дискретни, каквито са и дамите, които ги получиха .И поредната кутийка - подарък от инициативата " Предай нататък".
Всъщност играта " Предай нататък" си е едно много приятна и ползотворна инициатива. Не знам откъде изначално е започнала, но създателя й е имал много хубави помисли. 
Според мен са били - да научи хората да дават, да подаряват, да радват, да предизвикват усмивки и добро настроение. А тези, които получават -  да ги научи да благодарят. Да благодарят така, че да стоплят сърцето  на този, който е вложил енергия, мисъл, сърце и много добри чувства.

Не знам какви са вашите наблюдения, но моите в тази насока, са много разнообразни.
Тъй като и работата ми е такава, че се срещам и общувам ежедневно с много хора, една шепа са тези, които наистина могат да благодарят по подходящ начин. Просто защото съзнават и осъзнават стойността на това, което получават. Ако изразиш благодарността си по неподходящ начин си било направо неблагодарност. Някъде го бях чувала.
Но май повечето хорица са  възпитани да виждат само липсващото. И колкото повече мрънкат, толкова повече неща ще им  липсват, обаче, не мислите ли?

В Америка например,  има дори Ден на Благодарността. Случайно ли съществува този празник. Според мен - не!
 Как благодарим? Умеем ли  или не?Какво казваме, когато ни подарят нещо, когато ни направят комплимент? Учим ли децата си да благодарят по подходящ начин, докато не е станало късно?
Никой не желае да има един ден неблагодарни деца, нали? Защото тя рано или късно ще се прояви. Направете така, че да им харесва да благодарят - и за сресаната косичка, и за изгладената блузка, и за поднесената закуска, и за подадената салфетка....
Благодарните хора, са щастливи!"Да кажеш благодаря не е само добро възпитание - това е и добра духовност!"

Благодаря ви, че отделяте от безценното си време, за да наднинкнете тук!
Признателна съм ви, дори и да не коментирате!
Знам, че сте тук и че ви има и че ме подкрепяте , така както и аз вас!
Весели летни преживявания ви пожелавам, а ако ги и споделите, ще бъда заедно с вас!
Гушки на всички!

7 коментара:

 1. Благодаря за хубавите мисли споделени!!!Много позитивно настроение и слънчеви лъчи на теб!!!

  ОтговорИзтриване
 2. Картичките са много нежни, а кутийката е много идейна като модели също толкова нежна и красива!

  ОтговорИзтриване
 3. Знаеш ли,винаги съм вярвала ,че ако се усмихваш широко и пръскаш "Слънчеви лъчи",обезоръжаваш отсрещния и той волю не волю се усмихва,това е една "зараза" от която могат да се "разболеят" всички,стига да имат допир до "вирусоносителя"...А това носи със себе си и онова малко,пърхащо в стомаха ти желание ,да кажеш БЛАГОДАРЯ!Ето аз ти се усмихвам и ти казвам благодаря,за удоволствието че мога да съм ти гост ...

  ОтговорИзтриване
 4. Благодаря ти за чудесния пост, който е колкото точен и възпитателен, толкова и искрен и докосващ сърцето.
  Картичката и кутийката са вълшебни..И на живо кутийката е истинска прелест...Тя е от тези, които разнасят слънчевите лъчи и те докосват право в сърцето с топлотата си..
  Благодаря ти! Голямо гуш..

  ОтговорИзтриване
 5. Благодаря за милите думи!!! Ако не си отворим устата да кажем "Благодаря!", няма да можем да изживеем трепета от радостта на човека срещу нас, че сме го накарали да се почувства ценен!

  ОтговорИзтриване
 6. Силни и точни мисли,благодаря!

  ОтговорИзтриване
 7. "Предай нататък" любов, доброта и много слънчеви усмивки! Благодарността облагородява и е изказ на човечността у нас! Прекрасни неща, Делянка, много красиви и много нежни! Слънчево и весело лято!

  ОтговорИзтриване

Харесахте ли си нещичко?
Ще се радвам, ако споделите!
Hello and thank you that you're here :) Here is the place to say something for me and my blog,or just Hi :)
Thanks everyone :)